Görbeházi Széchenyi István Általános Iskola december havi hírei:


2023-2024-es tanév



Menjünk Betlehembe!



Iskolánk 5. osztályos tanulói egy különleges, népi, és modern elemeket ötvöző, néptánc, és dramatikus elemeket tartalmazó karácsonyi műsorral készültek az ünnepre.
A műsort bemutatták a második községi adventi gyertyagyújtáson a görbeházi Jézus szíve templomban, valamint az iskolai karácsonyi ünnepségen. A színvonalas előadás minden néző tetszését elnyerte.
A műsort betanította Priscsákné Szekrényesi Judit osztályfőnök, a táncok koreográfiáját Galovics Hanna, és László Frida néptáncos tanulók állították össze.
Köszönjük szépen Balázs Ágnes néptánc tanár segítő közreműködését.

Priscsákné Szekrényesi Judit osztályfőnök









közzétéve 2023.12.29.

Nyugdíjasok az iskolában



2023. december 8-án ellátogattak a községi nyugdíjas klub tagjai iskolánkba, hogy megvendégeljék a tanulókat a közelgő ünnep alkalmával. Mákos bejglit, mandarint és szörpöt kínáltak kicsinek és nagynak. A gyerekek boldogan fogadták a kedveskedést, és az 1-2. osztályosok ünnepi műsorral köszönték meg. A műsor végén a 3-4. osztály által készített karácsonyi ajándékkal lepték meg a tanulók az időseket. Köszönjük, hogy gondoltak ránk az ünnep közeledtével. Áldott, békés, boldog karácsonyt és szeretetteljes ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Lőrinczné Mircse Edit
intézményvezető-helyettes









közzétéve 2023.12.14.

Kék vödör



A Dorkász Szolgálat Alapítvány idén is megszervezi a karácsony előtti Kék Vödör tartós élelmiszergyűjtő kampányát. A Kék Vödrök immár 15. éve segítik a nehéz körülmények között élő családokat, időseket. Az alapítvány célja, hogy karácsonyra 2000 db kék vödröt töltsenek meg rászoruló családok részére. A Kék Vödör tartósélelmiszer-gyűjtő akció egy szociális étkeztetési projekt. 12 literes műanyag tároló vödrökben tartós élelmiszert gyűjtünk rászorulóknak. A projekt fő célja, hogy adományozásra szólítsuk fel azokat az embereket, akiknek lehetőségük van hátrányos helyzetű embertársaikon segíteni. A projekten keresztül nehéz sorsú időseket, csonka családokat és tartós beteget ápoló családokat támogatnak, ahol a havi bevétel nem teszi lehetővé, hogy minden nap elegendő étel kerüljön az asztalra. A kampányhoz ismét csatlakozott iskolánk és idén is szép számmal hoztak a gyerekek tartós élelmiszert.
Köszönjük a támogatást!

Lőrinczné Mircse Edit
intézményvezető helyettes



közzétéve 2023.12.12.

MOSOLYMANÓK KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTŐ PROGRAM



A Pont Velem Okos Program és a Máltai Szeretetszolgálat közös szervezésben idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akciót szervezett a GLS futár támogatásával. Az akció keretében a diákok a használt, de még jó állapotú játékaikat ajánlhatják fel rászoruló társaiknak. A cél az volt, hogy idén karácsonykor is az adományok segítségével sok-sok gyerek arcára varázsoljanak mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a felajánlott ajándékoknak, másrészt azoknak, akik adnak, akik megélhetik az önzetlen segítés örömét. A Görbeházi Széchenyi István Általános Iskola idén is csatlakozott ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez. Az idei évben tanítványaink és szüleik segítségével 73 dobozt tudtunk megtölteni játékokkal. Nagyon boldogok vagyunk, hogy 73 kicsi gyermeknek tudunk örömet okozni! Nem hiába, a mondás is úgy szól: Jobb adni, mint kapni!

Földváriné Varga Viktória
tanító



közzétéve 2023.12.12.

Mikulás-futás



lyen itt még nem volt!
,,Száguldj, mint a Mikulás és a rénszarvasok!” címmel, első ízben rendeztünk futóversennyel egybekötött Mikulás-napot iskolánkban. Nevezni egy tábla csokoládéval lehetett. Az összegyűlt édességeket a Debreceni Gyermek Hematológiai osztálynak ajánlottuk fel. A diákok körében népszerű, hagyományos programok mellett igazi kuriózum volt az idén először megrendezett Mikulás-futás, amely mozgásra ösztönözte az iskolai közösség apraját-nagyját: diákokat, szülőket, pedagógusokat egyaránt. A nagyszakállú ezúttal különös figyelmet szentelt nekünk, ránk szánta az egész napját. Akadt is dolga rendesen.
Kora reggel a tanáriban kezdte meg egész napos műszakját.
Lelkes, kitartó és szorgalmas munkájukért nemcsak a gyerekeket, hanem a pedagógusokat is megajándékozta egy-két jó szóval, kedves rigmusokkal. Délelőtt az alsósoknak osztogatta észrevételeit, jótanácsait és néhány intő szó után a csomagok kiosztása következett. Ráhangolódásként a délutáni futásra tűzharcbajnokságban mérték össze erejüket kicsik és nagyok. Idén az alsó tagozaton a 4. osztály nyerte meg a díszes serleget, felsőben pedig a … osztály diadalmaskodott.
A legjobban várt esemény előtt bemelegítésként még tartottunk egy rövid Mikulás-tornát az udvaron, amin a Télapó is jelen volt. Látva a jó hangulatot újra betoppant. Ezúttal valóban száguldani akart, így nem rénszarvas húzta szánon, hanem mindenki elképedésére motorral érkezett. A lelkesedés és izgalom csak fokozódott, majd az ,,ÖREG MOTOROS” felvezetésével sorban rajtoltak el a csoportok: az 1.-2., a 3.-4.osztály, a felsősök és végül a szülők. A gyerekek versenyét lelkes pedagógusaink, munkatársaink felügyelték a pálya körül, de volt, aki a futásban is részt vett. Az éremátadás előtt jólesett a közös teázás, beszélgetés és zenehallgatás. Ez a különleges nap az eredményhirdetéssel zárult, ahol a nyertesek és helyezettek átvehették megérdemelt jutalmukat: díszes oklevelet és a csillogó érmet.

Bodnárné Bali Krisztina
tanító

közzétéve 2023.12.12.