Görbeházi Széchenyi István Általános Iskola február havi hírei:


2023-2024-es tanév





Nyilatkozat






közzétéve 2024.02.23.









közzétéve 2024.02.23.



Okosteremmel gazdagodtunk



Az EFOP-4.1.11-21-2021-00001 azonosítószámú „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” című projekt nyertes intézményeként a Görbeházi Széchenyi István Általános Iskolában is kivitelezésre került az okostanterem. Magyarországon 180 darab ilyen tanterem készült.
A Projekt célja, hogy a jövő generációja számára a legmodernebb infokommunikációs eszközök és módszertanok felhasználásával olyan kollaborációs tantermek kerüljenek létrehozásra, amelyek elősegítik a Projektben érintett településeken lévő intézményekben tanulók esélyegyenlőségét, annak érdekében, hogy a jövőben szükséges kompetenciákat már az alapfokú oktatásban megszerezzék.
A tanterem teljesen megújult: új villamos hálózatot és szerelvényeket újakra -, a világítást ledre cserélték. Az új bútorok mobilak, a kooperatív munkaformákat támogatják, pillanatok alatt átrendezhető a tanterem. A hatalmas méretű okostábla 4k felbontása káprázatos látványt nyújt. Minden tanuló új, csúcskategóriás notebookkal dolgozhat, amelyekhez programozható töltőszekrény tartozik. 3d nyomtatók és lézervágó is a tanulók rendelkezésére áll a digitális mikroszkóp, a digitális forrasztóállomások, valamint digitális rajztábla mellett. A robotika elsajátítását Micro:bit természettudományos kísérletező készletek támogatják.
A terem letisztult, modern látványvilággal, XXI. századi körülményekkel szolgálja tanulóink nevelés- oktatását. Büszkék vagyunk arra, hogy egy kis vidéki iskolában ilyen nagy volumenű fejlesztés valósult meg. Köszönetemet fejezem ki a Hajdúböszörményi Tankerületi Központnak és a Klebelsberg Központnak a projekt támogatásáért.

Hajdú Roland
igazgató





További képek a galériában!
közzétéve 2024.02.16.



Opera cinema



Iskolánkba érkezett a Filharmónia ifjúsági bérlet keretében a Magyar Állami Operaház zenekara, énekesei és Csuja Imre az unokájával, Matyival. Az előadásuk rendhagyó, mivel elsőként készített Opera Cinema előadást mutattak be a tanulóknak.
„Az OPERA - CINEMA egy olyan egyedülálló esemény, amelynek a célja, hogy elhozza a klasszikus zene szeretetét a gyerekeknek. A program keretében a színpadon élőzenei kíséret mellett találkozhatnak a legfontosabb operák klasszikus feldolgozásaival, majd pedig a történetek átkerülnek a színpadon legördülő vászonra. Mert mi lenne, ha ezek az operarészletek ma játszódnának, minden műfaji keretet átrajzolnának és filmekben szólnának a legfiatalabbakhoz?”
A gyerekek hallhatták a Carmen, Pomádé király, Varázsfuvola és még néhány csodaszép opera híres dallamait. Köszönjük a nagyon színvonalas előadást!

Lőrinczné Mircse Edit
igazgató helyettes





További képek a galériában!
közzétéve 2024.02.07.



Szépen csengő magyar szó



Iskolánk tanulói 2024. február 2-án részt vettek a Kazinczy Szép magyar beszéd versenyen, ahol olvasástudásukat csillogtatták meg. Kúti Bettina, 5. osztályos; Rékasi Dorottya, 6. osztályos; Hangácsi Hanna 7. osztályos és László Milán 8. osztályos tanuló olvasott értekező szövegeket a szakmai zsűri előtt.
A rendkívül színvonalas verseny eredményeként Kúti Bettina III. helyezést ért el az 5-6. évfolyamos korosztályban; László Milán pedig I. helyezett lett a 7-8. évfolyamosok korosztályában. Milán ezzel a szép eredménnyel lehetőséget kapott, hogy képviselje iskolánkat a Kisújszálláson megrendezett Kazinczy szép magyar beszéd verseny országos döntőjében.
Gratulálunk diákjaink szép teljesítményéhez!

Popik-Kis Boglárka, magyartanár



közzétéve 2024.02.06.