Görbeházi Széchenyi István Általános Iskola március havi hírei:


2023-2024-es tanév



Happy-hét



A víz világnapja alkalmából iskolánk első osztályos tanulói egy rövid kis műsort készítettek, amivel a természet- és vízvédelem, valamint a vízfogyasztás fontosságára hívták fel az iskola tanulóinak és az iskola közösségének figyelmét.
A műsor az iskola youtube oldalán már megtekinthető.

A HAPPY-hét nyereményjáték keretében olyan egyoldalas képeslapot terveztek, amivel pedig nagyszüleik, idősebb rokonaik, ismerőseik figyelmét hívták fel arra, hogy „vizet inni egészséges” és „a víz a legjobb szomjoltó” !

Videó megtekintése

Bodnárné Bali Krisztina
pedagógus

közzétéve 2024.03.26.



PÉNZ7 - Pénzügyi és vállalkozói témahét



„Korszerű pénzkezelés-digitális biztonság”
Magyarországon már tizedik alkalommal vehetnek részt az iskolák a PÉNZ7 kezdeményezésben, amely a tanév rendjébe illeszkedő pénzügyi és vállalkozói témahét. A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, megbízható forrásból származó, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.
A témahét keretében iskolánkban az 5. és 6. osztályos tanulók vettek részt a PÉNZ7 tanórán, korszerű pénzkezelés – digitális biztonság témában. A cél az volt, hogy a gyerekek ismerjék meg a fizetési módokat (készpénz, bankkártya, telefonos fizetés) és tudjanak érveket mondani a korszerű fizetés mellett és ellen. Ismerjék meg a bankkártya elemeit (kiemelten: lejárat, kártyaszám, internetes fizetésnél használt háromjegyű biztonsági kód, érintésmentes fizetés jele, kibocsátó bank, aláírási sáv). Legyenek tájékozottak a bankkártyás és egyéb korszerű fizetési megoldásokban, a legfontosabb digitális biztonsági szabályok betartásával.
Tanulóink csoportmunkában bővítették pénzügyi ismereteiket, így fejlődött a pénzügyi kultúrájuk, szemléletük és tudatosságuk, együttműködési készségük. Színes, játékos feladatokon keresztül szereztek hasznos tudást és új élményeket, melyekre támaszkodva tovább ismerkedhetnek a pénzügyi világgal.

Kapus Istvánné
pedagógus




közzétéve 2024.03.11.